torstai 28. huhtikuuta 2011

Puutarhanurkkaus, osa II

Tuossa taannoin siivoilin takkahuonetta ja tein sinne pienen puutarhanurkkauksen, mikä jäi silloin keskeneräiseksi, hyllyn ja peilin osalta.

Projekti venyi kuukauden mittaiseksi kuten meillä yleensä, mutta puolustukseksi sanottakoon, että aika on mennyt pientä pentua paimentaessa nämä viimeiset neljä viikkoa.

Korissa odottaa vielä saman sävyinen hyllylevy omaa paikkaansa, mitä en ole vielä keksinyt. Vanhat työkalut liittyvät käsitykseni mukaan kalastukseen - ne paiskattiin ison kivitalon ullakolta roskalavalle ja mies nappasi ne talteen. Ehkä nekin paikkansa löytävät jonain päivänä. Pääsiäiseksi saatettiin projekti loppuun ja tältä nurkkaus näyttää nyt:

Peili on siitä mukava tässä tilassa, että voi ulos mennessä tai saunasta tultaessa vilkaista peiliin. Risukuusi sai muutaman paperimunan ylle.


Leveästä hyllylevystä (Ikeasta ja maalattu Tikkurilan Ajopuu-sävyisellä seinämaalilla) tuli kätevääkin kätevämpi sellaiselle tavaralle jotka on hyvä pitää lähellä, mutta joita ei aina tarvitse. Seeds-laatikolle hyllyn leveys on juuri riittävä.



Kulmarautoihin voisi laittaa roikkumaan vaikka pienen lyhdyn, tällä kertaa siinä roikkuu narukori.


maanantai 25. huhtikuuta 2011

Istutuspöytä

Tänään reippailin takapihan istutuspöytänurkkauksen kuntoon ja on kyllä niin sää suosinut - lämmintä ja aurinkoista. Istutuspöytä on Biltemasta ja se on todella laadukas, eikä hintakaan ollut kuin 30 euron luokkaa. Mitään ei tarvinnut tähänkään hankkia, kun kävin aitassa penkomassa vuosien varrella ostamiani puutarhatarvikkeita. Jotenkin sitä on oppinut hankkimaan tavaroita, jotka passaavat toistensa kaveriksi. Lisää kuvia tulossa toiseen blogiini quun puutarhaan illemmalla.

Kaikella on nyt paikkansa ja suuressa sinkkiruukussa on lapiot ja haravat odottamassa kevättöitä. Saviruukut taasen mahtuu mukavasti istutuspöydän alle siihen saakka kunnes on jotain istutettavaa.


Edellisen postauksen pikkunaulakon tummempi versio pääsi istutuspöydän päälle vanhaan paikkaansa ja harat ja pikkulapiot pysyy järjestyksessä ja aina käden ulottuvilla. Naulakon päällä Vintage-korissa on kyniä ja merkintätikkuja.


Pitäähän naulakonkin sopia teemaan ;)


Pikkaisen pihankestävää pääsiäistunnelmaa savisten munien kera:


Vastapainoksi kuva nurkkauksesta eilen..


sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Pikkunaulakko

Hieman ennen Pääsiäiseen hiljentymistä innostuin viemään takkahuoneen projekteja eteenpäin.

Edellisessä asunnossa meillä oli pieni pyyheliinanaulakko keittiössä, josta pidän kovasti ja se on ollut tosi kätevä hankinta. Täällä muurin takia keittiöön samaista naulakkoa ei saanutkaan laitettua, tai saisi, mutta se tietäisi miehelle kiviporaan tarttumista ja se on niin pitkällä juoksulla, etten jaksa odottaa. ;) Naulakko päätyi takkahuoneeseen pikkulipaston kaveriksi ja siitä tuli puutarhanaulakko viimeisen päälle!


Näyttää vähän, että olisi liian ylös laitettu, mutta ajattelin että tuossa on nyt kunnolla tilaa eikä ole heti selän takana, kun tuolilla laittaa kenkiä jalkaan.


Yksityiskohtia..



lauantai 23. huhtikuuta 2011

Pääsiäistervehdys!

Oikein ihanaa Pääsiäistä kaikille!

Ihan niin paljon pääsiäiskoristeita en ehtinyt laittamaan esille, mutta tässä muutamia viritelmiä.. Ensin olkkarin tunnelmaa, missä niin simppeli juttu luonnonmateriaaleista ja lasista:


Pajunoksissa lasisia munia:


Eteishallissa puolestaan on pihlajanoksia, missä roikkuu muovisia munia. Muovi ei ole mun juttu ollenkaan, mutta näiden munien värit on niin miun juttu, että hyväksyn nämä. :o)


Täällä on pääsiäistä vietetty kuraisten tassujen kera, kun pojat on juosseet sisälle ja ulos, vaan mikäpä sen mukavempaa kuin paistatella päivää ulkosalla katsellen poikien touhuja. :) Pojilla meni parisen viikkoa miettiessä, että kukas se toinen onkaan, mutta nyt jo viikon paikkaa ovat olleet kaveruksia ja leikkineet keskenään. Oikein mainiosti tulevat juttuun. :)

Pienempi kuratassu täyttää tänään 10-viikkoa. :)



Kävin tänään Tervolassa koiranäyttelyissä kannustamassa ystäviä ja harjailemassa heidän koiria kisakuntoon, ja kotimatkalla oli pakko pysähtyä ihailemaan Tervolan kirkkoa. Kaunis! Täytyypä tehdä kesäretki Tervolaan ja mennä kiertämään kirkkopuistikkoa.



perjantai 15. huhtikuuta 2011

Siemenlokerikko

Kylvöaika lähestyy joten sitä varten tarvitaan siemenille lokerikko, josta siemenpussit on kätevä ottaa kun kylvö on ajankohtaista tai sitten vain haaveilla mitä voisi kylvää, siispä..

Ib Laursenin lokerikko oli puoleen hintaan erään sisustusliikkeen lopettaessa toimintansa, joten raaskin ostaa lokerikon ja tehdä sille pienen kasvojen kohotuksen - sievä lokerikko on hieman huolimattomasti maalattu eli tehty vanhan näköiseksi, ja halusin sen vanhahtavan ulkonäön säilyttää, mutta lisätä jotain uutta..


Kellertävät metalliset kahvat spraymaalasin valkoisiksi ja kiinnitin lokerikkoon, joten nyt lokerikkoa on mukava siirrellä. Ruuvin kantoihin tuhrasin myös valkoista maalia, ettei ne heti iske silmään:



Näyttää hieman vaisulta eikö vain?


Tiimarista löytyneistä (vuosi pari sitten ostettu) pahvisista skräppäyskirjaimista saa kätevästi kohotekstin aikaiseksi ja spraymaalasin kirjaimet hieman huolimattomasti eli ne edustaa nyt samaa tyyliä kuin lokerikkokin. Kirjaimet on liimattu puuliimalla, joten tarvittaessa ne on helppo ottaa pois, jos keksii lokerikolle parempaa käyttöä.


.. ja eikun kylvämään!

torstai 14. huhtikuuta 2011

Tyynyhankintoja

Hankin muutamia kivoja tyynyjä kevättä piristämään ja ensimmäisenä Amanda B:n yliopisto-tyyny


Halpahallin Kello-tyyny kaksin kappalein


Kaikista ihanin löytö tuli vastaan kirpparilta ja kolmen euron hintaista tyynyä joku käsityöläinen oli tovin tehnyt..


keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Kukkoja



Ihan sattumalta ja tietämättäni olen alkanut keräilemään lasisia kukkoja, kanoja ja pupuja:





Rouva kanasia



Pupuliini


tiistai 12. huhtikuuta 2011

V I H R E Ä Ä

Oi, mikä ihana vihreys!



Perjantaina kylvetyt ohrat on niiiiiin kauniin värisiä ja pitkän talven jälkeen on niin ihana nähdä vihreää, edes näinkin pienessä muodossa. Oih!



perjantai 8. huhtikuuta 2011

Erityinen

Olen pienestä tytöstä saakka ihastellut mummoni kristallikruunua ja sellaista olen jo pitkään haaveillut.. en halunnut perinteistä enkä kynttiläkruunumallista joten en ole hankkinut mitään, kun halusin kristallikruunun olevan erityinen ja erilainen, sellainen mikä on niin erityinen että sen hohto kestää ikuisesti. Sellaisen löysin eilen.

Tavaroista luopuminen on välillä todella hankalaa ja pikkuisen jo kaduinkin, kun vein kälylle myyntiin monenmoista pikkutavaraa, joista en enää tykännyt tai ne ei löytäneet meidän kodista sopivaa paikkaa. Sovimme, että saan valita hänen käytettyjen tavaroiden liikkeestään jonkun tuotteen vastineeksi näitä tuomiani tavaroita vastaan.

Kiertelin liikkeessä ja mietin, että otanko monta pientä asiaa vai yhden ison ja päädyin siihen lamppuun jota olen syksystä saakka ihastellut (= huokaillut ja huokaillut) ja jolle kukaan ei ollut antanut vielä kotia. Vaihtokaupat tuli kolmesta lampusta, tyynynpäällisistä, koreista ja koriste-esineistä ja tällaisen kauniin kristallikruunun valitsin, eikä harmita entiset tavarat tippaakaan. Tavaroista luopuminen on ihanaa!

Erityinen kristallikruununi


Pikkuisen puunattavaa.. ;)


Kruunu on suuri ja painava, ja vastaavanlaista en ole nähnyt missään. Käly ei muistanut, että mistä kirpparilta/huutokaupasta oli lampun löytänyt ja se pääsee pienen remontin jälkeen olohuoneeseen. Tarvitsee johto vaihtaa ja miettiä, että laittaako kettingin sijaan jonkun muun kiinnityssysteemin. Mies kunnostaa ja kiinnittää lampun minun maaliskuun lopussa olleen syntymäpäiväni kunniaksi. Kiitos M!



Madrid

Uutena vuotena tein muutaman maalauslupauksen ja Madrid-lipasto oli yksi niistä. Aikaisemmin punertavanruskea lipasto (katso kuva lopusta) muuttui raikkaan valkoiseksi ja saman tien lipasto sai äkkilähdön olohuoneeseen. Mietin värivaihtoehdoksi harmaata tai beigeä, mutta näin pieneen kalusteeseen ne eivät sopineet.

Lipaston päällä oleva seinänaulakko on sekin maalattu ja Halpahallista ostettu ruskea nelikoukkuinen naulakko muuttui tällaiseksi:


Madridlipasto on nyt paremmin esillä olohuoneen perällä, mistä olen niin onnellinen, kun se pääsi taas loistamaan. Lipasto on ensimmäinen ominpäin tehty huonekaluostokseni ikinä, joten se on minulle tärkeä ja siellä säilytän kynttilöitä. Muotokieleltään se on aika pelkistetty romanttinen, mutta tuo helmakaari on niin hauska. Haluaisin maalata ovet ja ovenkarmit, mutten tiedä tummentaisinko ne tummemmaksi (pähkinänruskeaksi) vai maalaanko valkoiseksi. Mitä mieltä olet?

Lattia on loppuunkulutettu parketti, enkä väristä pidä yhtään lattiassa enkä lattialistoissa. Lattialistat haluaisin vaihtaa ja lisäksi ollaan mietitty, että jos lattian sävyttäisi (kuultavaksi valkoiseksi tai pähkinänruskeaksi) tai maalaisi (valkoiseksi), tai laittaisi jonkun upean muovimaton (koirien tassuille parempi), mitä nykyään myydään tai laminaatin


Yksityiskohtia..

Pikkuinen sumutinpullo on ollut ahkerassa käytössä, vaikka se ei ole maailman kätevin käytössä..



Mainonnan uhrina kävin ostamassa Tiimarista pienen pupukuvun:



Madridlipasto ennen:


Naulakko ennen:



torstai 7. huhtikuuta 2011

Oranssia pilkahdusta

Keittiöön on saapunut keväisiä juttuja jo hivenen verran - hedelmiä lasikuvun alla:

Keittiökaapin päälle keräilin tarjottimia, koiran nameja, kynttilöitä.. ja tasolla kivoja peltirasioita:


.. mutta keksipurkki on tyhjä. :(


keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Pikkupenkki

Penkit on ihania! Tykkään niistä kovasti ja aloin miettimään, mistä saisi pienen penkin joko tasoksi tai istumapaikaksi. Kun oikein kovasti toivoo, niin joskus toiveisiin vastataan, sillä anoppi lahjoitti tällaisen pienen kahden istuttavan pikkupenkin:


Penkki on sen verran leveä, että siihen mahtuu kaksi 35x35cm kokoista istuintyynyä leikiten:


Muotojakin löytyy ja tämäkin kyllä päätyy maalauspajaan, kunhan ensin opin pikkunaperon aikataulun, niin jää sitä omaakin aikaa: