sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Käpy selän alla (tai korissa ainakin)!


Tykkään käyttää luonnonmateriaaleja koristeena ja sisustuksessa muutenkin. Erityisesti kävyt on sellaisia johon en kyllästy koskaan:


Olkkarin käpykori:



Makkarissa on hienoimman kävyt - isompi lahja kaverilta ja iso kuusenkäpy on erityinen, koska se on suurin kuusenkäpy jonka olen nähnyt ja se onkin mummolan jättikuusesta peräisin:



Kuistissa on myös käpysiä eli makedonianmännyn käpysiä sinkkiastiassa:



sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Lehtikoreja


Ihana auringonpaiste hemmotteli meitä tänään!

Tässä muutamia lehtisäilytysjuttua ja lempilehtiä, kuten Toivekoti ja puutarha, mikä on ihan pakollinen lehti:


Saksalainen upea samantyyppinen lehti upeine puutarhoineen:



Nämä pari kuvaa on aikaisimmissa postauksissa jo näkyneetkin ja korissa tottakai Toivekoti ja puutarhan sisarlehti Maalaisunelma:




Millaisia lehtisäilytysjuttuja teillä on? :)
Laitathan kommenttia tai blogiisi juttuja ja linkkiä tulemaan..

lauantai 19. helmikuuta 2011

Iloa arkeen!

Viikolla tuli laiminlyötyä kaikki kotityöt, kun yritin puolikuntoisena viedä työharjoittelua kunnialla loppuun ja voimia ei sitten jäänyt kotitöille lainkaan.

Perjantaina työharjoittelujakson toisen puoliskon päätöslahjaksi ostin itsellenikemiläisestä lahjatavarapuoti-Satullista pari iloa viikonlopun kotitöitä ajatellen. Ensimmäisenä Kuitukuun tiskirätin:

"Ekologinen, esteettinen ja eettisesti tuotettu selluloosakuituinen tiskirätti kestää käyttöä ja sen voi raikastaa pesukoneessa yhä uudelleen. Tiskirätti on biologisesti hajoava ja täysin kompostoiva."


Toisena piristeenä on viikon sairastamisen johdosta pieni pelikorttien kokoinen lääkerasia ja nyt ei pääse sairastumaan kun on aina lääkkeet matkassa (toiveajattelua ;) ):



perjantai 18. helmikuuta 2011

Festivot



Arki-iltojen yksi suurimmista iloista on kynttilänvalo!

On niin ihanaa, kun aurinko jo pilkahtaa aamuisin päivä päivältä aikaisemmin ja iltapäivästäkin on aika pitkälle valoisaa. Ihanaa kuitenkin, kun iltaisin on hämärää ja voi nauttia kynttilöistä!


Ihanaa perjantai-iltaa kaikille!

torstai 17. helmikuuta 2011

Koeponnistus

Olohuoneen uudistus on pikkasen venähtänyt pienen flunssan poikasen iskettyä minuun kiinni ja pöpöä on podettu jo viikon verran.

Sen verran kuitenkin sain ennen sairastumista aikaiseksi, että maalasin anopin jättämän penkin valkoiseksi. Alkujaan penkki oli vaaleaa puuta ja se oli ollut jo anopin aikana parvekkeella ja kerännyt likaa ja hometta päälleen, mutta nyt on todella hienossa loistossaan.

Olenkin jo potenut flunssaa penkin päällä istuen ja lukien lehtiä sekä nauttinut kuumaa kaakaota. Penkki ei ole jäämässä peilin eteen, mutta saa nyt tuossa odotella sen aikaa, että se olohuoneen uusvanha pöytä saa maaliturkin ylleen. Kunhan tämä aivastelu ensin loppuisi, sillä muuten siitä hiomisesta ei tule yhtikäs mitään. ;)



Pysykäähän terveinä! :)

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Hei me kierrätetään!

Hiljanhan vietettiin ystävänpäivää ja rakkaiden ystävien lisäksi haluan olla myös luontoäidin ystävä. Ystävyyttä ylläpidän kierrättämällä kaiken eikä muutamaan vuoteen ole tarvinnut laittaa mitään kaatopaikalle.

Ostotottumuksia voi aina parantaa, mutta pyrin tukemaan kotimaisia yrityksiä niin paljon kun pienillä tuloillani voin tai ostamaan sellaisia tuotteita jotka on jotain kierrätettävää materiaalia tai sellaisia, että ne voi halutessaan laittaa kiertoon. Valitettavaahan se on, että suurin osa tuotteista tuotetaan ulkomailla.

Oulussa asuessa olin siunattu, sillä siellä on erinomaiset kierrätysmahdollisuudet - harmi vain, että niin moni ei kierrätä vaikka eihän kierrättäminen ole mitenkään vaikeaa. Kunhan perusteet on kunnossa kierrättäminen sujuu luonnostaan. Ihan kuten kaikissa muissakin asioissa - se aloittaminen on aina vaikeinta.

Aluksi kannattaa selvittää, että mitä omalla paikkakunnalla voi kierrättää ja kierrättää mitä voi, koska parempi kierrättää jotain kuin ei yhtikäs mitään.

Toinen kompastuskivi on se, että ei ole tarpeeksi tilaa kierrätettäville jätteille tai liian vähän astioita tai jäteastiat rumia. Tässäpä siis muutamia vinkkejä kierrätyksen järjestämiseen ja esteettisyyteen.


Meillä kierrätetään:

  • Paperi
  • Pahvi
  • Energiajäte
  • Biojäte
  • Muovit
  • Lasi
  • Metalli
  • Elektroniikkajäte
  • Ongelmajäte (lamput, patterit yms)
Torniossa voidaan kierrättää suurin osa, mutta energia- ja muovi- sekä elektroniikkajäte kuljetetaan aina Ouluun, kun mennään sinne asioille.


Meillä kierrätysastiat on reilusti esillä:

Vanha vääntynyt, värjäytynyt ja vuotava piirakkavuoka toimii kuorintajätteiden alustana ja tämä on äidiltäni peritty joten sitä ei voi missään tapauksessa laittaa pois. Kun on joku näin ihana keräilyastia, niin kierrämisestä innostuu!




Kun kuorintatyöt on tehty siirtyy vuokavanhukseen kertyneet kannelliseen mini biojäteastiaan, josta kompostoitavat siirtyy pihalla sijaitsevaan kompostiin. Mikä tahansa kannellinen kiva purnukka passaa - tämä oma astiani on sipuleille tarkoitettu, joten siinä on ilma-aukot. Kannattaa valita mahdollisimman pieni bioastia sisätiloihin, jotta tyhjennysväli on tiheä ettei hajuhaittoja synny.


Kannellisiin metallisankoihin (Ikeasta löytyy) on hauska tiputtaa kierrätettävät materiaalit ja kannen alla ne ovat piilossa katseilta. Tuunaan vielä kansiin "koodit" eli teen kustakin materiaalista sydämen. Tähän astiaan on tulossa metallinen sydän, koska se kätkee sisäänsä metallia ja lasia. Nimikoimiseenhan löytyy vaikka mitä vinkkejä.


Kannellinen pulloarkku kerää sisäänsä panttipullot, mutta mikä tahansa puulaatikko, oli se sitten ostettu tai itse tuunattu passaa oikein mainiosti tai kiva värikäs kassi.


Ps. Risulinnun pihassa ja talossa-blogissa on skaba "Näytä ja tuunaa oma kompostiastiasi". Käykäähän kurkkaamassa.


Mitä sinä haluaisit kierrättää, muttet syystä tai toisesta voi kierrättää?

tiistai 15. helmikuuta 2011

Leimauksia

Kävin Tiimarista hakemassa leimasintyynysetin, missä on neljä erilaista kulmaleimaa ja hinta koko setille on noin viisi euroa. Näillä voi tehdä omanlaisensa kirjepaperit ja -kuoret, lahjapaperit ja monen monituista muutakin käyttötarkoitusta keksin. :)



Kirjaston pikkupöytä löytyi kirpparilta ja valkoisena se on sievä, mutta kaipasi jotain ihan pientä..


.. ja pikkutuunauksen jäljiltä pöydän jokaisessa kulmassa on sievä leima:


Leima lähempää. Paremman lopputuloksen olisi saanut leimasimille tarkoitetuista mustetyynyistä, mutta käytin itsesävytettyä seinämaalia:


maanantai 14. helmikuuta 2011

Hyvää ystävänpäivää ihanille blogiystävilleni!


Taustalla olevassa kehyksessä ovat vanhempani pienenä - isä äitinsä sylissä..


.. ja äiti sievässä mekossaan. Molemmat kuvat 40-luvulta.


Keittiössä vieläkin!

Jatketaan vielä keittiöteemalla. :) Näkymä olohuoneesta keittiöön ja ovesta voi jatkaa matkaa takkahuoneeseen. Keittössä meillä on pöytänä Ikean löytöpisteestä löytynyt Norden- pöytä (oli puoleen hintaan!) ja sen ympärillä puutarhatuolit, joista kaksi ruskeaa ja kaksi valkoista. Tarkoitus olisi ruskeatkin maalata valkoiseksi.

Alunperin pöytä oli pitkittäin, mutta HoOn käydessä kylässä hän ehdotti jos kääntäisimme pöydän ikkunan suuntaisesti ja oon kyllä tykännyt tosi paljon! Kiitos hyvästä ehdotuksesta Lumivalkeaa-blogiin! :)


Pöydän päädyssä on jakkara, mikä koostuu Ikean Alseda-jakkaroista. Toisen ostin jo vuosia sitten ja nyt syksyllä sain sille kaverin. Onneksi jakkara on säilynyt Ikean mallistossa kaikki nämä vuodet.


Pöydän pyrin pitämään ilman pöytäliinaa ja muutenkin aika tyhjänä, lukuunottamatta Riviera Maisonin tähtikoria tai muuta kynttilänpidiketta, sesonkikukkasia ja lautastelinettä:


'Bridal Crown'-narsissit on peräisin (Yllätys, yllätys) Ikeasta:


Näkymä takkahuoneen ovelta olohuoneeseen päin:


sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Pieni kurkistus keittiöön, osa II

Käydään uudelleen kurkistamassa keittiöön:

Meidän keittiö on neliöiltään iso, mutta kuitenkaan laskutilaa siellä ei ole juurikaan ja toinen ikävä asia on matalalla olevat kaapit joten kaikki kivat lautas- ja kuppitelineet pitää sijoittaa muualle kuin keittiötasojen päälle.

Pöytätasojen päälle olen koitanut löytää kivoja ja pestäviä säilytysjuttuja:

Pieni kuppiteline on oiva kahden hengen taloudessa ja tästä nappaankin aina aamukaakaomukin:


Kuppitelineen vierelle löysin parin vuoden etsimisen jälkeen kannellisen leipälaatikon ja miehen toiveena oli nimenomaan teksti "Talon leipä". Bread ja Leipä-nimikoituja laatikoita tuli vastaan useampikin, mutta onneksi en niihin sortunut. Hyvää malttaa odottaa! :)


Miehellä oli hyvä syynsä leipälaatikon tekstin suhteen, kun meillä tehdään leipä itse - ajastettavalla leipäkoneella, niin joka aamu on tuore leipä odottamassa. Tosin nyt kun karpataan niin tällä hetkellä leipälaatikko ammottaa tyhjyyttään, mutta muuten siinä olisi jugurtilla, erilaisilla siemenillä ja kuivahedelmillä höystetty limppu:


Tiimarin alepisteestä löysin vuosia sitten posliinisen munakennon, mikä on todella kaunis käyttöesine:


Sipulit ja suola on omissa kannellisissa lasiastioissaan:


Leivinuunin viereisen puuhellan päällä tulee säilytettyä hedelmiä, keksejä, kakkuja..


Miljoonalokerikko on viheliäinen kun sieltä yrittää etsiä jotain, mutta ovatpahan pikkutavarat tallessa edes jossain vaikka jokaisen laatikon joutuukin avata jos haluaa löytää juuri sen tietyn esineen. :D


Harmitti niin vietävästi kun en tätä isoa mukitelinettä saanut keittiöntason päälle, mutta onneksi puuhellan päältä löytyi sillekin paikkansa.

lauantai 12. helmikuuta 2011

Tunnustus

Iso halaus ja lämmin kiitos HoOlle Lumivalkeaa-blogista ja Hennille viva la henni-blogista jotka antoivat miulle ihka ensimmäisen tunnustuksen Anoppilaan. Kumpaisellekin ihanaiselle lähtee tunnustus takaisin päin! :)

Tunnustuksen antajien lisäksi haluan antaa tunnustuksen eteenpäin Hyypiön Elämää sekä Wanhan Ajan Unelmaa-blogeihin, jotka ovat Lumivalkean ja Viva la hennin lisäksi sellaisia blogeja joista saan paljon hyvää mieltä ja kivoja ideoita. Kiitos kaikille ihanista blogeistanne! :) Ne ovat ihania piristysruiskeita pimeisiin iltoihin!

* * *

"The Gorgeous Blogger -palkinto on suunnattu kaikille upeille bloggaajille. Jokainen vastaa viiteen blogiinsa liittyvään kysymykseen ja jakaa tämän palkinnon eteenpäin niille, jotka mielestään sen ansaitsevat."



Milloin aloitit blogisi?

Blogipohjan tein syyskuussa, mutta varsinaisesti pääsin vasta joulukuussa kirjoittelemaan, kun muuton jäljiltä koti oli suunnilleen sen näköinen, että siitä kehtaa kuvien kautta esitellä ja enimmät banaanilaatikot- ja jätesäkkivuoret oli purettuna.

Puutarhablogia olen pitänyt jo useamman vuoden, aina vuodesta 2004 saakka, mutta sinne ei ollut mielekästä koti- ja sisustusjuttuja kirjoitella, kun haluan pyhittää puutarhablogini vain puutarha-asioille.


Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?

Anoppila on ehkä enemmän henkilökohtainen kurkistus minuuteeni ja kotiimme, eli paljolti blogi käsittelee sisustamista yleensä, hankintoja, kirpputorilöytöjä, maalausta & tuunausta. Ajan mittaan näkee, että mitä kaikkea vielä voi kirjoittaa.


Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?

Varmaan lukijat osaisivat vastata tähän paremmin. :) En pyri olemaan mitään muuta kuin mitä olen ja kirjoittelen mikä sillä hetkellä on kivaa elämässäni. Kirjoittelen kun ehdin ja on asiaa. :)


Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Eniten tämä blogi on inspiraationa miulle, kun en ole juuri kotiani kuvannut ja se on harmittanut kovasti, ja halusin luoda muistoja itselle ja perheelle, että millaista meillä on. Sekä tietysti tuoda intoa itselle, että kun luo jotain kaunista, ja siitä on muisto ja sen voi jakaa, niin innostuu vieläkin enemmän.

Enkä tosiaan halunnut puutarhablogiin näitä laitella, kun puutarhablogia on juuri kiitelty siitä syystä, että se on vain puutarha-aiheinen.

Olen erittäin mielissäni jos joku tykkää lukea tätä, saa ehkä kivan idean täältä ja on mukava tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin. Ystäviä ei ole koskaan liikaa! :)


Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Tämä on kiva näin - toki kuvia ja muuta vaihtelen aina sesonkien ja olotilan mukaan, mutta muuten ei muutettavaa. Näin uutena blogina tämä varmasti elää ja toivottavasti ei tämä juurrukaan tiettyyn muottiin ja tietyn näköiseksi vaan blogi elää samalla tavalla kuin minäkin.


Merkintätikkuja


Tykkään kerätä erilaisia kasvien merkintätikkuja ja mitä enemmän aurinko pilkistää, niin sitä enemmän kevättää, niin kasveja kuin niiden hoitajaakin.

Sydäntikussa voisi olla vaikka siemenpussi muistuttamassa, mitä tuli kylvettyä..


Tiimarista hankittuun liitutaululumaalilla maalattuun tikkuun voisi kirjoittaa kuka kasvi on..


Kukkapöydällä alkaa vähitellen kasvit virkistyä auringonsäteistä ja päivien pitenemisestä. Mullanvaihto kasveille alkaa olla pian ajankohtaista, kunhan vain kaupat laittaisivat koko ruukkuvalikoiman esille, kun muutama kasvi alkaa olla sen verta korkea, että ruukku saisi olla suurempi ettei kasvit kaatuile.

Tähän myös voisi rustailla liidulla kasvin nimen


Samaten tähän voisin nimen laittaa, jos muistaisin kuka unelma tämä virallisesti on



Tässä on nyt oltuna opiskelemassa viime viikko ja olen harjoittelemassa isännöintiyrityksessä kaksi viikkoa, joten nyt ei ole ehtinyt lainkaan kirjoittaa omia blogeja eikä lukea muidenkaan blogeja. Josko tahti taas rauhoittuisi, kun saan harjoittelun kunnialla vietyä läpitse.

Ps. Kiitos HoO:lle tunnustuksesta! :) Palaan asiaan vastausten kera!

Ihanaa viikonloppua kaikille!
Muistakaa levätä ja nauttia auringosta!

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Helmililjoja!


Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Täällä ihastellaan helmililjoja ja pikkuhiljaa viedään olkkarin uudistusta eteenpäin - pirtinpöydän penkki on saanut valkoisen asun ylleen ja uusvanha olkkarinpöytä on kohta hiottuna, joten senkin toivon mukaan saan alkuviikosta valmiiksi ja pääsen vaihtamaan olohuoneessa järjestetystä.

Tuskin maltan odottaa!








torstai 3. helmikuuta 2011

Luumua olohuoneeseen

Olohuone vaikutti joulun punaisuuden jälkeen hieman vaisulta ja kun varastoista ei löytynyt sopivan pirteitä tyynynpäällisiä tai kankaita joista olisi voinut tehdä tyynyjä, täytyi lähteä ostoksille.

Yleensä teen pääsääntöisesti kaikki tyynynpäälliset itse, mutta kun näin nämä ruusutyynyt olin myyty! Monesta nettikaupasta olen katsellut ruusutyynyjä, mutta ne on ollut paaaaljon yli budjettini. En halunnut vielä laittaa keltaisia enkä limenvihreitä tyynynpäällisiä, joten valinta osui nyt luumuun. Luumu passaa hyvin kevät- ja syystunnelmaan ja hopeainenhan käy aina kaikkina vuodenaikoina.


Jotain täytyisi ottaa pois ja täytyy se suorittaa myöhemmin.


Erityisesti kuningatartuoli kaipasi jotain lilaa:


Viisi ovea!


Pientä takkahuonettamme ei oikein voi kutsua huoneeksi vaan lähinnä se on läpikulkutila, jossa on kaikkiaan viisi (!) kulkuyhteyttä - takkahuoneesta pääsee takapihalle, pesutiloihin, autotalliin, kodinhoitohuoneeseen ja keittiöön. Koska kulkua on kaikkialle ei takankaan edessä ole oikein tilaa istuimille vaan kaikki huonekalut on sijoitettava seinänvieriin. Talomme kaikista tiloista takkahuone on kaikista epäkäytännöllisin.

Valitettavasti takkahuoneesta on jo näin lyhyessä ajassa tullut jättötila eli mikä tahansa tavara, jolle ei nyt just keksi mitään paikkaa tai ei jaksa viedä oikealle paikalle päätyy takkahuoneesen. Tällä hetkellä takkahuoneessa majailee miehen maantiepyörä, joka odottaa pääsyä autotalliin ja monen monta banaanilaatikkoa muuton jäljiltä taasen sijoituspaikkaansa ullakkoa, sekä kolme maalamista vaille olevaa huonekalua. Sekä tietysti takkahuoneeseen tulee laitettua sisustustavarat ja huonekalut, joille en ole keksinyt mitään paikkaa tai kivaa kaveria.

Ainut kiva juttu tilassa on tämä keittiön ja takapihalle johtavien ovien välinen pikkuinen tila, missä majailee vanha kunnostamani tuoli. Tuoli on peräisin tuttavalta, joka lopetti antiikkikaupan pidon. Tuolin päällinen on vahakangasta ja sen alta löytyi punainen ja sitten keltainen ja olipa siellä homettakin ja olkea, joten se vuoden päivät ensin tuulettui vanhan kodin parvekkeella, kunnes vaihdoin siihen uuden pehmusteen ja kankaan.

Tuolin vieressä on presiis saman sävyinen pieni lipasto, mikä löytyi koiranulkoilutusreissulta. Jännitin koko illan, että vieläkö lipasto olisi erään taloyhtiön roskiskatoksessa ja olihan se. Ihana mieheni kantoi lipaston pään päällään kotiin. Pikkulipasto on kokenut kovia ja on ihan lommoilla, mutta se on juuri tällaisenaan täydellinen!


Tein samasta kankaasta kuin tuolin päälisenkin tämän sydän-tyynyn:


Rakastan vanhoja nuppeja ja niiden perusteella usein valitsenkin huonekalun.


Pikkulipaston alla odottaa kevättä jo kuumeisesti puutarhalaatikko ja lasikuvut:


Lipaston päälle ostin eilen Ikeasta narsissi 'Bridal Crown'in:


Koska takkahuoneessa on niiiin monta ovea päätin vähän piristää kylppäriin menevää ovea nimikoidulla naulakolla ja siinä onkin hyvä säilyttää mattopiiskaa ja tästä se onkin helppo napata mukaan:


Sattumalta takkahuoneeseen on tullut ranskalainen lilja-teema, mikä toistuu naulakoissa, lampussa ja lyhdyssä:




Mikä on teidän kodin epäkäytännöllisin tila? Olisi kiva kuulla onko minulla kanssasisaria!